Ahol füst van, ott tűz is van!

img_2.jpgBüszkék vagyunk vagyonőr kollégánkra, aki lélekjelenlétét megőrizve vélhetően egy jelentősebb tűzkárt fékezett meg. Íme, a rövid történet:

2016. 06. 23-án valamivel 15 óra előtt a teherportás őrök arra lettek figyelmesek, hogy az emeleti ruhatár ablakából sűrű füst száll a magasba.
Zsolt és Sándor felrohantak az emeletre, hogy meggyőződjenek az eseményekről.
Sajnos a tűz valós volt.

Így Sándor leszaladt a főportára és tovább adta a hírt, valamint átadta az intézkedést Sz. Sándor – személyportásnak.
Ő azonnal értesítette a tűzoltókat, és felhívta az ügyben érdekelt személyeket.

Zsolt közben tájékoztatta a műszakváltásra érkezőket és a termelés vezetőjét a kialakult helyzetről, kinyitott minden ablakot a folyosókon, majd meggyőződött róla, hogy az öltözőben senki sem tartózkodik.

open_photo_2.jpgA tűzfészek helyének beazonosítása után bevizezte a pólóját és felhúzta az orráig, hogy minél kevesebb kormot és füstöt lélegezzen be. A folyosón elhelyezett porral oltó készülékkel megkísérelte a tűz eloltását.

A tűzfészket tulajdonképpen csak egy fal választotta el a ruhatártól, ahová egy radiátor is benyúlt. A felette lévő műanyag ablak már annyira égett és kormolt, hogy a szűk helyen szinte semmit sem lehetett látni. De kollégánk saját testi épségét sem kímélve, egy pillanatra sem adta fel a látszólag egyoldalú küzdelmet.

Végül a tűzoltás sikerrel járt, melyről kollégánk tájékoztatta a gyár igazgatóját, majd a kamionparkolóban intézte és biztosította a szabad utat a tűzoltóság kiérkezéséig. Miután a tűzoltók megérkeztek, kérték a ruharaktár kulcsát, melyet egy bámészkodó takarítónőtől szerzett meg. A mellette lévő üres helyiség kulcsa pedig a kulcsos szekrényből lett kiadva. Mivel az emeleti ruhatár is zárva volt, a tűzoltó feszítő segítségével akart bejutni, de Zsolt megkérte, hogy várjon egy percet, rögtön előkeríti a kulcsát ennek a helyiségnek is. Munkatársunk helyismeretének és lélekjelenlétének köszönhetően, ily módon a bejárati ajtó is megmenekült egy cserétől.

Ekkorra már a kimerültség és rosszullét kerülgette kollégánkat, de szerencsére megérkeztek a mentősök, és bevitték az orvosi ügyeletre. Megvizsgálták, többek közt artériás vérgáz vizsgálatot is végeztek rajta, majd az eredményeket látván, még aznap haza engedték. A lánglovagok a kamionparkoló felőli oldalról hűtötték le az épületrészt, egyébként a tűz keletkezési okának elektromos zárlatot állapítottak meg. A parancsnok még a helyszínen megköszönte hősünk derekas helytállását.

Büszkék vagyunk Zsoltra, aki nem csupán munkának, de hivatásnak tekinti feladatkörét!

*A képek illusztrációk!