COVID-19 (SARS-CoV-2) vírus kombinált szűrése

Cégünk szakmai partnere egy orvosokból álló csapat, akik akkreditált laborban elemzik ki a mintákat. Jelenleg ez a Magyarországon elérhető tesztelési módszerek közül a legmegbízhatóbb.

Irányárak:

Ssz. Szolgáltatás Ár
(1) Kombinált szűrés (PCR és gyorsteszt) /fő: 35 000 Ft + Áfa
(2) PCR egyedi szűrés /fő: 22 000 Ft + Áfa
(3) Gyorsteszt /fő: 15 000 Ft + Áfa

 

A protokoll alkalmazásának szakmai indokai

Szakmai ajánlásunk szerint a kettős, kombinált szűrés a legbiztonságosabb, egyben a leginkább hatékony eszköz. Ez a gyakorlatban két teszt egyidejű elvégzését jelenti, melyek együttesen 99+%-os bizonyosságú eredményt produkálnak. Az egyik a standard PCR (polimeráz-láncreakció) diagnosztikai módszer, mellyel a vírus közvetlen jelenlétét mutatjuk ki, azaz azt, hogy valaki a teszt elvégzésekor éppen fertőzésben van-e. A másik a szerológiai gyorsteszt, mely azt szűri, hogy a páciens átesett-e már korábban a fertőzésen. Javasoljuk továbbá a periodikus szűrést annak érdekében, hogy kizárólag a bizonyítottan nem fertőző munkatársak állhassanak újra munkába, ezzel minimalizálva a vírus további terjedésének kockázatát.

 

Javasolt szűrési protokoll

(1) Teljes körű, kombinált szűrés (PCR diagnosztika és szerológiai gyorsteszt) elvégzése, mellyel 3 csoportra tudjuk osztani a szűrt személyeket:
→ azok a munkatársak, akik már átestek a fertőzésen (így nagy biztonsággal védettséget szereztek), minimális kockázattal munkába állhatnak;
→ azok, akik még nem estek át a fertőzésen, és jelenleg sem fertőzöttek, munkába állhatnak, de rendszeres (egy-, legfeljebb kéthetenkénti) újratesztelésük javasolt;
→ a jelenleg fertőzött munkatársak háziorvosait értesítjük, állapotuktól függően a hatályos jogszabályoknak megfelelő izolációjukat (pl. házi/hatósági karantén) vagy szakintézményben történő egészségügyi ellátásukat javasoljuk.
(2) Célzott, egyedi PCR szűrés
o korábban negatív eredményt produkáló munkatársak periodikus szűrésére
o kórházi ápolásra nem szoruló pozitív páciensek ismételt szűrése annak igazolására, hogy a vírus már nincs jelen a szervezetükben
(3) Célzott, egyedi gyorsteszt
o korábban a kombinált teszt elvégzésekor pozitív, de a későbbi célzott PCR szűrés eredmény szerint negatív mintát produkáló páciensek megerősítő tesztelése annak vizsgálatára, hogy az ellenanyag a szervezetükben van-e

Mintavételi és -elemzési protokoll

- A mintavétel az Önök által rendelkezésre bocsátott, steril körülményeket biztosító helyiségben (pl. üzemorvosi szoba), az általunk delegált, szükséges szakképzettséggel és tapasztalattal rendelkező orvos által történik.

- A PCR vizsgálathoz szükséges mintákat hátsó garatból vesszük, míg az azonnali eredménnyel járó gyorsteszt ujjbegyből származó vérből mutatja ki a fertőzöttséget vagy vírusmentességet.

- A mintavételi eljárás során minden esetlegesen jelenlévő vírus vagy más fertőző ágens azonnal elpusztul a mintavételi csőben.

- A PCR vizsgálat eredményeit elektronikus úton, a mintavételek befejezésétől számított legkésőbb 48 órán belül (kisebb mintaszám esetén akár 24 órán belül) küldjük meg a megrendelő részére.

1000 fő felett, vagy rendszeres szűrés esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS

Várjuk szíves megkeresését, ajánlatkérését!

* kötelezően kitöltendő mező

Bővebben itt tájékozódhat!