Humánpolitikánk

humanpolitika

 

Kiválasztási rendszerünk

Munkatársaink kiválasztása három körös felvételi rendszerben történik. Első körben a pályázók egy kérdőívet töltenek ki, mely szakmai jártasságot mér. Ezután egy elbeszélgetés következik, melyet az utolsó körben egy orvosi vizsgálat követ. Az orvosi vizsgálat az egészségügyi, pszichológiai alkalmasságot ellenőrzi. Cégünk minden esetben életviteli ellenőrzést hajt végre felvétel előtt.

Vagyonőr kollégáinkkal szemben támasztott követelmények

A fizikai, egészségügyi és pszichológiai alkalmasság mellett követelmény a megfelelő szakképesítés, a törvényben előírt hatósági engedélyek, valamint az erkölcsi feddhetetlenség. Elvárás kollégáinkkal szemben a megfelelő külcsín, amely alatt ápolt, kulturált megjelenést értünk, valamint az általunk biztosított formaruha és fényképes kitűző viselését. Vagyonőreink a kor kihívásainak megfelelően rendelkeznek alapfokú számítástechnikai ismeretekkel, valamint kiemelt objektumokban kötelező a legalább alapfokú angol nyelvismeret. Az ideális vagyonőrt a következő személyiségbeli tulajdonságok jellemzik: udvariasság, magabiztosság, elhivatottság, jó kommunikációs készség, gyors reagáló képesség.

Tréningek és képzések

Vagyonőreink kétféle képzésben részesülnek. Egyrészt az általános képzésben, mely éves képzési tervünkben van rögzítve. Az általános képzés évente ismétlődő oktatásokkal valósul meg és minden vagyonőrnek részt kell vennie rajtuk. A foglalkozások során ismertetjük őreinkkel az aktuális jogszabályi változásokat, a munkavégzésüket befolyásoló egyéb változásokat. Részesülnek elsősegély oktatásban, valamint fegyvervizsgával rendelkező kollégáinknak lőgyakorlaton kell részt venniük. A képzések másik csoportja az objektum specifikus képzések. Vagyonőreinknek tisztában kell lenniük az őrzött objektum vagyonvédelmi szabályzatával és a helyi, speciális adottságokkal.

Ellenőrzési rendszer

Két fajta ellenőrzést alkalmazunk. Az egyik a nyílt, mely során területi vezetőink kontrollálják az általuk felügyelt területeken dolgozó kollégáinkat. A nyílt módszer mellett rejtetten is kontrolláljuk alkalmazottainkat. Ellenőrzési csoportunk tagjai civil ruhában érkeznek, nem meghatározott időközönként, hogy a kiszámíthatóságot elkerüljük. Az ellenőrzés minden esetben kiterjed a vagyonőr megjelenésére, a formai követelmények teljesülésére. Kollégáink adott esetben alkoholszondáztatást is végeznek, éjszaka pedig az éberséget kontrollálják. Az ellenőrzésekről minden esetben írásos dokumentáció készül.