Örömmel mutatjuk be egyik legrégebbi partnerünket

Több mint 25 éve  dolgozunk együtt az Állatorvostudományi Egyetemmel. Ez a szolgáltatási szektorban nagyon hosszú időnek számít,  ennek örömére szeretnénk bemutatni partnerünket, egy rövid történelmi áttekintéssel:

 

Az intézmény gyökerei 1787-ig nyúlnak vissza, amikor a Pesti Egyetem orvosi karán megalakult az első állatorvoslást oktató tanszék. Ez  25 évvel a világ első állatorvosi iskolájának alapítása után történt. Tolnay Sándor munkásságának köszönhetően elkészültek az első tananyagok, anatómiai preparátumok, felkészültek az első oktatók.

1851-ben “Királyi Állatorvosi Intézet” néven különvált az Orvosi Kartól.

A neve hamarosan “Magyar Királyi Állatorvosi Akadémiára”, majd 1899-ben “Magyar Királyi Állatorvosi Főiskolára” változott.

A főiskola megkapta a jogot, hogy állatorvos-doktori diplomát állíthasson ki végzett hallgatóinak.

1934-ben alakult Budapesten egy új Műszaki és Gazdasági Egyetem, amelybe a főiskola osztályként integrálódott.

1945-től rövid ideig a Magyar Agrártudományi Egyetem karává vált, majd 1952-ben visszakapta önálló főiskolai státuszát, ezt követően elismerve az oktatásban és kutatásban elért eredményeket, egyetemmé változott.

Az intézmény a 2000. január 1-től 2016. június 30-ig a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karaként működött.

A különböző nevek és szervezeti formák ellenére az intézmény mindvégig töretlenül folytatta azt a küldetését, hogy olyan állatorvosokat képezzen, akik a szakma valamennyi területén megállják helyüket.

A budapesti Állatorvos tudományi Egyetem Magyarország egyetlen felsőoktatási intézménye, amely állatorvosokat képez. Az egyetemen osztatlan állatorvos, valamint biológia és alkalmazott zoológus képzés folyik alap és mester szakon, a már felsőfokú végzettséggel rendelkezők pedig a doktori iskolában szerezhetnek tudományos fokozatot.

Az Intézmény az első állatorvos képzők között volt a világon, hiszen az egyetemen több mint két évszázada megszakítás nélkül folyik az állatorvosképzés.

 

 

Társaságunk ( akkor még Őrmester Kft. ) első megbízását Professzor Frenyó V. László egyetemi docens írta alá, mely egy fő fegyveres őrrel kezdődött. Az eltelt évek alatt fokozatosan bővült szolgáltatásunk köre. Beléptetési feladatokat, hagyományos objektum védelmet, járőrszolgálatot, és rendezvénybiztosítást is nyújtunk partnerünk számára.

Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 25 éve töretlenül szolgáljuk az egyetem biztonságát és igyekszünk a jövőben is helytállni minden területen. Kapcsolatunk az egyetem Informatikai és biztonsági igazgatóságával kiválónak mondható, és minden nap azon dolgozunk hogy megelégedettségüket és bizalmukat megszolgáljuk.

A jövőben is számos fejlesztést tervezünk bevezetni, mellyel további hozzáadott értéket tudunk teremteni partnerünk részére, és reméljük, hogy a közös munka még nagyon sokáig fog tartani.

Társaságunk alapfilozófiájának része, megbízóinkkal hosszútávú stratégiai partnerség kiépítése. A jövőben igyekszünk több hasonlóan hosszútávú szerződéses partnerünket bemutatni!

 

 

Az Állatorvostudományi Egyetem 25 évvel ezelőtt kötött szolgáltatási szerződést az Őrmester Kft-vel. Az azóta már nyilvánosan működő részvénytársaság vezetőségével és munkatársaival kiváló együttműködés alakult ki a negyedszázad során. Alma Materünkre vezényelt vagyonőreik biztonsági feladataikat „láthatatlan” módon oldották és oldják meg napjainkban is, udvariasak, határozottak. Az évek során kollégáinkká váltak. Ezúton is köszönöm szolgálatkészségüket!


Dr. Sótonyi Péter
rektor