Épületek hidegködös fertőtlenítése

Alkalmazott technológia

A fertőtlenítést hidrogén-peroxid + ezüst hatóanyagú szer hidegködös porlasztásával végezzük.

A munkaterület kezelés következtében az esetleg ott lévő COVID-19 (koronavírus) elpusztul, és a fertőtlenítőszer gátolja a kezelt felületen a vírus újbóli megtapadását.

Az aeroszolos fertőtlenítés lényege az, hogy a fertőtlenítőszert rendkívül apró cseppekre porlasztva juttatjuk a légtérbe. Minél kisebbek a cseppek, annál jobb. Így a fertőtlenítőszer tökéletesen eloszlik a teljes légtérben. Amint a cseppek leülepszenek a helyiségben, a fertőtlenítőszer minden apró résben és nehezen hozzáférhető helyen is hatni kezd.

A fertőtlenítőszer működési elve

A fertőtlenítőszer hatóanyaga a környezetbarát hidrogén-peroxid, amit a gyártás során ezüsttel stabilizáltak, és így növelték a vegyszer hatékonyságát. A végeredmény egy, a mikroorganizmusokkal szemben rendkívül hatékony termék. Az ezüst, ami a fertőtlenítőszer elpárolgása után a felületen marad, gátolja az újra fertőződést.

 

A fertőtlenítés alatt kizárólag a munkát végző munkatársaink tartózkodhatnak a helyiségben. A behatási idő 1 óra, ez idő alatt szintén tilos belépni.

Alap esetben 3m-es belmagasságig végezzük a fertőtlenítést. Ettől eltérni előzetes egyeztetés esetén van lehetőség.

A fertőtlenítés időtartama a terület nagyságától függ. A munkát éjszaka is el tudjuk végezni, ha napközben nem megoldható a lezárás.

A hidrogén-peroxidból felszabaduló aktív oxigén a mikroorganizmussal találkozva kémiai reakció útján roncsolja a sejtfalat.

Az ezüst ionok a sérült sejtfalon keresztül a mikroorganizmus fehérjéivel kötésbe lépnek, blokkolják, vagy kicsapják a fehérjéket, ezzel ártalmatlanná téve a kórokozót.

Hatásspektrum

Baktericid, fungicid, sporocid, virucid.

 

AJÁNLATKÉRÉS

Várjuk szíves megkeresését, ajánlatkérését!

* kötelezően kitöltendő mező

Bővebben itt tájékozódhat!