Lehallgatás elleni védelem

Lehallgatás elleni védelem

Naponta több millió privát beszélgetés zajlik le világszerte. Az információbiztonság és a magánjellegű szenzitív beszélgetések védelme - az üzleti hírszerzés elleni elhárítás - mára sokkal lényegesebb szempont, mint valaha. Gondoljunk csak a különböző gyógyszerkutatási eredményekre, üzleti stratégiákra, vagy akár a nemzetbiztonságot érintő kérdésekre, amelyek ha illetéktelenek tudomására jutnának, azzal a jelentős anyagi károkon felül akár sok ezer ember életét is veszélyeztetnék.

A lehallgatás elleni védelem kialakításánál két lehetőségünk van:

  1. Ha tudjuk, hogy egy védett szobát szeretnénk kialakítani a leendő irodánkban, akkor már az építési munkálatokat megelőzően jelezzük az építésznek, hogy milyen hangátviteli osztályozású falakat szeretnénk (Sound Transmission Class – STC).
    Ez a megoldás viszont nem csak, hogy kimondottan drága, de igen magas a hibalehetőség is a kivitelezésnél. Az nem elegendő, hogy az építésztől 45-50-es STC értékű falakat és hangszigetelt nyílászárókat kérünk, ha nem megfelelően építik be azokat, kis réseket hagynak, netán a szellőző vagy egyéb csöveket vezetnek át a csendszobának tervezett helyiség felett. Így már felesleges is volt minden. Kiváltképp a magasabb frekvenciájú hang rendkívül jól terjed apró − akár mikroszkopikus méretű − nyílásokon keresztül is.
  1. A már meglévő, de kevésbé jól hangszigetelt falakat/nyílászárókat levédhetjük az ún. Speech MaskingTM rendszerrel, így a csendszobában zajló megbeszélés külső oldali lehallgatása gyakorlatilag lehetetlenné válik.

Szerződéses partnerünk, az amerikai Transformational Security LLC. nevű cég kifejezetten az akusztikai biztonságra való tekintettel kifejlesztett egy úgynevezett Speech Mask® (beszéd maszkoló) technológiát a nemzetbiztonsági, kormányzati és a különböző kiemelt piaci szektorok nagyvállalatai számára. Ezt a forradalmian új lehallgatás elleni védelem, amit az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. a jelenlegi és jövőbeni partnerei számára kínál.

A Speech MaskingTM -gal komplett irodákat, vagy akár nagyobb konferenciatermeket is külsőleg lehallgatás-biztossá lehet tenni.

A legtöbb akusztikus lehallgatás védelemmel foglalkozó cég a szokásos fehér- vagy rózsaszín zaj igen zavaró hangerejű alkalmazásával, a belső terekben próbálja elfedni a szobában/irodában zajló beszélgetést. Ezek manapság már a legegyszerűbb hangszerkesztő programokkal kiszűrhetők, hiszen egy bizonyos, jól behatárolható, jól elkülönülő hangtartományba tartoznak.

Ellenben, ha az emberi hangot sok más, azonos frekvenciájú (szintén emberi) hanggal fedjük el, és a ezeket a hanghullámokat a falakba vezetjük akkor mindamellett, hogy a benti megbeszélés kivehetősége a nullával egyenlő, a helyiségen belül szinte alig hallható az eszköz által generált hang.

Ezt szemlélteti az alábbi infógrafika is.

Lépjen velünk kapcsolatba

Tel.:  +36 1 368 2002
E-Mail: info@ormester.hu

Kérjen ajánlatot

* kötelezően kitöltendő mező

Bővebben itt tájékozódhat!

Beszéd hangspektruma - lehallgatás elleni védelem

Beszéd hangspktruma

Beszéd + fehérzaj hangspektruma - lehallgatás elleni védelem

Beszéd + fehérzaj hangspektruma

Beszéd + Speech Mask hangspektuma - lehallgatás elleni védelem

Beszéd + Speech Mask hangspektuma

A különböző biztonsági szinteknek megfelelően elérhetők az eszközök, a legegyszerűbb hordozható, ajtóra szerelhető verziótól, a falakba telepített, többcsatornás, profi hangvédelmi rendszerekig.